Новини

Назад

Маріупольці в Києві обговорили пріоритети відбудови міста після деокупації

06 квітня 2024, 13:48
94
Суспільство

Стартувала нова хвиля діалогових зустрічей та воркшопів «Я - Маріуполь: маю жити!». Перша дискусія пройшла у Києві.

«Зараз ми разом з провідними експертами та міжнародними партнерами працюємо над розробкою великого Плану відродження міста після деокупації «Mariupol Reborn». Одна з його складових - План швидких дій. Це покроковий план дій для стабілізації ситуації та підготовки фундаменту для відбудови. Зокрема, відновлення критичної інфраструктури, ключових послуг тощо. Також найкращі архітектори працюють над просторовими рішеннями для міста. Але потрібна думка самих маріупольців, їхнє бачення майбутнього Маріуполя. Наша мета – наново розбудувати місто біля моря, в якому комфортно жити», - підкреслив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.  

Під час зустрічі, в якій взяли участь більше 40 маріупольців, мер Вадим Бойченко детально розповів про План швидких дій після деокупації – «Fast Recovery Plan» та основні етапи «Mariupol Reborn». Після учасники мали змогу попрацювати в групах та разом визначити пріоритети, які потребують першочергової уваги одразу після деокупації міста. У числі найважливіших: безпека, житло, робота та подолання соціальних конфліктів.

«У нас дуже велика спільнота маріупольців, які зараз живуть в різних містах України, ми з ними підтримуємо зв’язок. Ми їх спитали, чи на часі думати про відновлення, вони сказали, що це дуже важливо для них. Вони хочуть розуміти, що є майбутнє для них, що хтось цим майбутнім опікується, і вони хочуть брати участь в проєктуванні цього майбутнього», – зазначила директорка з комунікацій SCM, членкиня наглядової ради ГО «Mariupol Reborn» Наталія Ємченко.

Такі зустрічі пройдуть у всіх містах, де працюють центри «ЯМаріуполь».

Проєкт Mariupol Reborn реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.